10 rumah pemulihan untuk tumit retak

Chafing kaki dan retak tumit adalah common masalah bagi banyak orang dan kerana kekurangan kelembapan pada kulit. Ketika kering kulit pada kaki anda tidak besar kesihatan masalah sendiri, ia boleh menjadi tidak nyaman, terutama di bulan-bulan musim panas ketika anda ingin memakai kasut yang terbuka dan sandal. Kadang-kadang ia boleh membawa untuk jangkitan dan retak kaki boleh menjadi sangat menyakitkan dan sukar untuk berjalan-jalan, tetapi retak kaki boleh mudah dirawat dengan beberapa asas rumah pemulihan. Berikut adalah sepuluh ini jadi untuk retak tumit dan kaki kering yang anda boleh mencari berguna.

1. Antara

Madu adalah semula jadi pelembap, dan juga mengandungi anti-bahan yang akan melawan infeksi. Cara terbaik untuk menggunakan madu pada anda kering, kaki pecah-pecah adalah untuk menambah Secangkir madu ke dalam mangkuk air panas dan gaul. Kemudian, rendam kakimu di campuran panas selama 20 menit dan madu akan tenang kulit retak dan meletakkan beberapa kelembapan kembali ke dalamnya.

2. Minyak kelapa

Minyak kelapa satu lagi yang besar bahan yang boleh digunakan dalam rumah pemulihan untuk tumit retak. Ia akan menjadi mendalam kelembaban yang akan segera sembuh dan kelihatan rapi lagi. Sebelum pergi ke tempat tidur, rendam kakimu di dalam air hangat dan perlahan-lahan lap dengan spons untuk membuang berlebihan kulit mati. Benar-benar kering kaki anda dan urutan minyak kelapa ke kulit anda, memakai stoking bersih dan meninggalkan mereka semalaman.

3. Shea dan jus lemon

Shea banyak underrated hari ini, tetapi ia memiliki begitu banyak praktikal tujuan kosmetik. Rendam kakimu di dalam air hangat dan memberi mereka gosok lembut, Lap kering dan mengurut dalam karitejevega minyak, bercampur dengan jus lemon segar. Pakai kaus kaki dan meninggalkan pada kaki anda di malam hari. Shea tidak mungkin yang paling glamor produk kecantikan, bagaimanapun, menunggu dan melihat kesan yang menakjubkan ia akan ada di kaki letupan!

4. Pisang dan kelapa topeng


Pisang sarat dengan enzim yang membantu dalam mempromosikan pertumbuhan sihat sel-sel kulit baru, dan minyak kelapa kulit hebat pelembap. Satu lagi yang besar rumah pemulihan untuk retak tumit dan kaki kering adalah gabungan mudah satu pisang dengan dua sendok minyak kelapa dan campuran kulit kering urut. Biarkan selama dua puluh menit, kemudian bilas dengan air panas.

5. Epsom garam mandi kaki

Epsom yang besar untuk membantu dalam penyembuhan kering kulit. Masukkan sepertiga dari Cawan penuh dengan bahasa inggeris garam untuk memanaskan air di dalam mangkuk, kemudian rendam kakimu selama dua puluh menit. Pat kaki anda kering dan kemudian urutan ke kelapa atau minyak zaitun untuk melembabkan.

6. Parafin

Lilin bertindak sebagai asli menerima bayaran dan amat berkesan untuk Pecah menyembuhkan. Haba bahagian yang sama parafin dan minyak kelapa sampai ia larut dan biarkan sejuk sedikit sebelum mengurut pada kaki anda. Ini adalah rawatan yang lain yang bekerja lebih baik jika anda meninggalkan semalaman. Ikuti prosedur ini untuk beberapa malam dan retak pada kulit akan segera sembuh.

7. Lemon dan garam laut kaki mesin basuh

Jika anda telah pengumpulan mati, kering kulit pada kaki anda, anda akan memerlukan gosok kaki untuk membuang. Salah satu rumah yang sangat berkesan ubat untuk retak tumit dan kaki kering adalah pencampuran empat sudu garam laut dengan satu jus lemon, menambah 3 sendok minyak badam manis dan lembut gosok ini campuran pada kulit kering. Jus Lemon adalah semula jadi keasaman yang akan membantu untuk pengelupasan kulit, dan manis almond akan licin dan menjadi lembut lagi.

8. Cider

Cuka satu lagi yang indah ramuan asli anda boleh menggunakan di rumah pemulihan untuk patah tumit; cuka telah tersengih kaki dan membuatnya lebih mudah untuk membuang mati, kulit yang keras. Rendam kakimu untuk lima belas menit di dalam mangkuk berisi air hangat dan setengah Cawan cuka dan asetik asam dalam cuka untuk melembutkan kulit yang keras, menjadikannya lebih mudah untuk membuang dengan timbul. Bila-bila masa mengeluarkan kulit yang keras walaupun, jangan GOSOK terlalu keras, atau membuat kaki anda terluka, dan ingat untuk kemudian melembabkan.

9. Oat topeng

Oatmeal penuh nutrisi yang akan kering, kulit retak benar-benar cinta. Membuat paste dengan sudu serbuk oatmeal dan beberapa jojoba dan urutan ke kulit kepala dan pergi selama setengah jam. Jika anda ulangi sepanjang hari, itu akan menyembuhkan semua yang retak pada kulit.

10. Minyak zaitun

Minyak zaitun boleh digunakan dengan cara yang berbeza untuk merawat retak di kaki. Kau boleh menggunakannya sebagai pangkalan minyak di mana-mana kami topeng dan Belukar resep yang telah kita disebut dan kau boleh menggunakannya sebagai rawatan kecemasan juga. Beberapa buah zaitun yang digunakan untuk kering kulit pada bila-bila masa daripada hari ini akan melunakkan kulit dan membuat retakan lebih kurang menyakitkan.

Apa yang kegemaran anda rumah untuk retak tumit?