Bagaimana cara untuk menghilangkan kulit yang keras pada tumit?

Banyak pria dan wanita di musim panas, saat ia adalah masa untuk sandal dan pelbagai kasut terbuka, menemukan diri mereka sendiri dalam kesusahan kerana kau dengan kering kulit pada lapisan dan retak tumit, bahkan seperti yang salah. Bagaimana cara untuk menghilangkan kulit yang keras dan membuat kaki anda benar-benar menarik?

Kulit yang keras pada tumit tidak hanya bukan jerman, tetapi boleh menjadi sangat mengganggu dan menyakitkan.
Mengalir dan popaganda kulit selama bertahun-tidak hanya estetika halangan, tetapi juga menyakitkan dan barunya pengalaman. Kulit di tumit dapat kering ke tahap yang pantat dan mula untuk retak, dalam kasusnya, bagaimanapun, mungkin ada infeksi.

Mengapa kulit yang keras terbentuk dan bagaimana ia ditunjukkan?

Untuk retak dalam kelima yang paling sering berlaku kerana kekeringan kulit yang berlebihan. Kulit di kaki tidak menghasilkan lemak, itu, dia terdedah kepada insusite. Jadi ia harus pelembab dengan krim dan lotion dan minum banyak air. Ada yang lain mungkin menyebabkan untuk pembentukan keras dan retak kulit, mereka masih miskin aktiviti znojnih kelenjar, berdiri di tempat kerja, kegemukan, nošnja kasut dengan belakang terbuka, pembedahan pada kaki yang lebih rendah, yang lidah dalam kelima, tidak wajar pengedaran metatarzalnih tulang, kaki rata, tinggi nožni bawang, yang tidak wajar nutrisi, tidak sesuai atau kekurangan kasut, sukan kaki, psoriasis, tiroid dan diabetes.

Retak biasanya berlaku kerana berlebihan kulit kekeringan.
Tanda-tanda adalah satu siri lima sukar kulit di luar tumit, porumenela atau počrnela kulit di tumit, sakit ketika berjalan kaki, yang meningkatkan antara memakai kasut dengan nipis tapak kaki atau kasut dengan buka bagian kelima, bintik-bintik merah pada tapak kaki atau kelima, popokana kulit, yang juga boleh mengelupas kulit dan gatal-gatal.

Apa yang diperlukan adalah ketekunan

Kerana mereka telah retak tumit apa-apa tetapi menarik, bagi mereka, mampu beberapa peduli. Mudah, jika mereka mengabdikan sekurang-kurangnya satu jam seminggu, kulit pada tumit akan menjadi halus, lembut dan sehat. Kami hadir anda beberapa tips tentang bagaimana untuk berurusan dengan penjagaan rumah.

Dalam usaha untuk mencegah retak dan kekeringan kulit pada kelima, menikmati air yang cukup untuk menjaga kulit anda terhidrasi, dan dengan itu, halus dan lembut. Kaki anda mencuci setiap kali anda datang ke rumah, terutama sebelum tidur, setiap kali anda rendam dalam sebuah ember air seperti anda juga akan stanjšali lapisan kering dan kulit mati. Apabila menggali dengan batu atau kaki peduli file keluarkan mati dan poroženelo kulit, kemudian mengelap kaki MENGGOSOK krim pada kaki anda dan perlahan-lahan zmasirajte. Di samping itu, juga tetap menjaga kuku kaki, yang akan selalu menjadi dipotong dan dihiasi dengan indah.

Jika kau sudah mempunyai masalah dengan kulit retak di belakang, tetap membuang sel kulit dan memohon krim di tumit, yang dibuat khusus untuk retak tumit (membelinya di mana-mana farmasi). Cara terbaik untuk omechat kulit keras di tumit dan mengurangkan retak adalah yang di malam hari kaki untuk 5-10 menit untuk berendam dalam air suam (anda juga boleh tambah garam), maka file atau batu untuk membuang itu kulit mati kaki kering dan melumasi kes dengan krim berkhasiat. Kemudian anda berada di kaki anda obujte kaus kaki dan pergi ke tempat tidur. Jika anda mempunyai obute stoking, kulit yang lebih baik menyerap kelembapan dari krim, retak akan lebih cepat daripada zacelile.

Anda mampu mandi setidaknya seminggu sekali. Air akan membantu untuk melembutkan kulit keras, ia akan lebih mudah untuk membuang dengan istimewa file atau batu. (Foto: iStockphoto)
Jika kulit pada tumit sudah sangat kering dan retak dan anda menyebabkan rasa sakit, cuba untuk menyelesaikan masalah dengan obat. Membubarkan parafin dan bercampur dengan kokosovim minyak. Sebelum pergi ke tempat tidur, campuran pada tebal memburuk-burukkan di tumit, obujte kaus kaki, di pagi hari bilas kaki anda. Setelah sepuluh hari, keadaan harus memperbaiki jauh, rasa sakit menghilang.

Itu akan jika tidak untuk menghindari rasa sakit, memakai sepatu di dalam saiz yang betul untuk kaki anda. Ketat atau terlalu besar kasut benar-benar menyebabkan masalah dengan kaki. Sebelum kasut obujete, di dalam memohon serbuk kaki semburan, kasut dan tidak pernah dipakai, jika kaki anda basah atau basah, mereka juga tidak memakai sarung kaki basah.

Jika anda memiliki masalah dengan anda athleticism atau anda memiliki beberapa masalah lain dengan kulit kaki atau jari kaki, kulit mati pernah strsite, jangan awal atau Bang. Mendapatkan perhatian medis dan kebersihan diri. Jika ia adalah sangat srbeča segera čebulno SAPU minyak.

Kasar kulit kawasan setiap hari, terutama pada malam hari, mažite dengan krim berkhasiat, yang terbaik yang dilakukan dengan krim khusus untuk menjaga kulit retak di tumit dan siku, dan kemudian obujte stoking. (Foto: iStockphoto)

Apakah anda mencari bantuan profesional

Namun, walaupun usaha-usaha yang melabur, anda tidak boleh menyingkirkan kering kulit dan retak pada kelima lawatan ke dokter. Ini membolehkan kau untuk mengetahui apa yang menyebabkan masalah anda, anda dikeluarkan lebih tebal dan firma kulit dan apa yang degil retak, prelepili dengan patch. Sangat jarang retak juga menampar dengan khas gam. Menyarankan anda akan menjadi apa krim untuk menggunakan dan bagaimana untuk menjaga kebersihan kaki jika anda berhati-hati mengikuti arahan, tetapi anda masalah dengan kulit yang keras pada tumit pergi. Jika kaki bukan yang menurut anda, tetap mencari kualiti salon kecantikan, di mana anda akan menjadi seorang pakar-membuat menyeluruh pedicure dan menjaga kaki anda.